Makelaar Deventer inschakelen

Verschillende makelaarskantoren bieden de mogelijkheid om een afspraak te regelen met een hypotheekadviseur. Het komt weinig voor dat een makelaar eveneens hypotheekadviseur is.

Het uiteindelijke doel van een hypotheekadvies is om een hypotheek af te sluiten die past bij jouw persoonlijke situatie. Een goed en onafhankelijk hypotheekadvies is erg belangrijk. Je zit immers tientallen jaren aan de hypotheekschuld vast.

Wat kost een makelaar?

In de meeste gevallen betaal je de makelaar een courtage van ongeveer 1 tot 2% van de aankoopprijs van de woning. Daarnaast moet je over de courtage btw betalen. Soms is het mogelijk om een vast tarief af te spreken.

Let op eventuele extra kosten, zoals advertenties. Je kunt best met de makelaar onderhandelen over zijn prijzen, vooral als je maar een deel van de diensten wilt afnemen. Zorg er natuurlijk wel voor dat jullie alles op papier zetten, zodat hierover geen onduidelijkheden ontstaan.

Je kan de kosten van de makelaar niet meefinancieren in je hypotheek, al zijn de kosten niet aftrekbaar. Je kunt de makelaarskosten natuurlijk ook betalen van je spaargeld.

https://thomapost.nl/vestiging/makelaar-deventer/